Et steg i riktig retning.

Steinar Veiset

Lørdag ble det seier 2-1 over Træff i Molde etter scoring av David og Pa.

Før kampen hadde vi bestemt at fokuset skulle være defensiv organisering og struktur i laget. Vi skulle starte kampen i lavt press, for så å kjøre hurtige angrep når vi fikk ballen.

Første omgang startet som planlagt, der vi lå godt samlet med laget på egen halvdel, og lot Træff ha ballen en god del. Dette fungerte brukbart selv om Træff fikk slått noen baller bak våre sidebacker i en periode. Dette fikk vi justert etter hvert, og Træff ble mindre farlig utover omgangen. Angrepet som førte til et klart straffespark ble utført som ønsket før kampen. Vi brøt Træff på midtbanen og satte fart fremover, og John Eirik ble lagt i bakken og klart straffespark. David satte den sikkert i mål.
Træff reduserte  i løpet av omgangen, der vi ved flere anledninger ikke gjør en god nok jobb defensivt, og de kommer noe enkelt til scoringen.

Etter dette får vi bedre tak på det, og begynner å spille mer ball.

2. omgang starter vi best, og har ballen mer enn Træff i store deler av omgangen. Vi skaper flere store sjanser, noe grunnet godt spill fra oss, men samtidig sløvt forsvarsspill av Træff. Pa scorer det eneste målet i 2. omgang og vi vinner kampen 2-1.

Spillemessig har vi fortsatt mye å gå på, og det er greit at seriestartene er noen uker unna enda. Skadesituasjonen ble ytterligere forverret, da David og Anders måtte ut med det som mest sannsynlig ser ut til å være to strekker. I tillegg har Morten pådratt seg et brudd i stortåen etter Ak-kampen. Listen er nå lang, men vi skal holde trykket oppe  og forberede oss til seriestart med de spillerne vi til enhver tid har tilgjengelig.

Neste helg drar vi til Ålesund for å spille treningskamper mot Spjelkavik (fredag) og Skarbøvik (lørdag).

Steinar