(G 19) KFK-Frei 3-1

Første kamp etter ferien var mot tabelltopp Frei. Vi måtte ha minst uavgjort for å henge med i kampen om seriemesterskapet.

De første minuttene var det jevnt uten at noen av lagene greide å dominere. Etter seks minutter vred Mathias Bunes spillet ved å sende ballen ut på høyre side til vår debutant Joar Sæther, som forserte nedover siden og la inn foran mål der Fredrik Neergård kom på løp og satte ballen i mål.

Mål endrer kamper sies det, men ikke denne gang. Kampen var fortsatt jevn. Frei hadde kanskje ballen mest, men skapte lite, mens KFK virket farligere når vi om i angrep.

Etter 30 minutter skjer det noe merkelig. Etter en helt ordinær hodeduell blåser dommeren for straffe til Frei. Uforståelig for de aller fleste, og det er mange protester. Det fører til at dommeren utviser en KFK-spiller. Uvisst om det var direkte rødt eller to gule «på rappen». I hvert fall mye rar dømming på Kristiansund Stadion de siste dagene!

Frei skåret på straffen, og vi kan velge frustrasjon eller full fight. Heldigvis blir det det siste. Gutta kjemper og løper samtidig som de er strukturerte og smarte. Frei har ballen mest, men klarer ikke å skape noe før hvilen. Dermed 1-1 til pause.

Andre omgang fortsetter med spillemessig overtak til Frei uten at de skaper store sjanser. Tvert i mot er vi farlige på kontringer. Det fører til at Ole Kjartan drar seg gjennom to ganger og skårer alene med keeper. Resten av kampen blir en forsvarskamp. Samtlige spillere fra keeper til angriper jobber iherdig for laget og for seier. Frei kommer til et par sjanser, men Mads Finseth tar det lille forsvaret slipper gjennom.

En herlig lagseier der guttene viser moral og innsats. Det var aldri snakk om å gi seg eller ta ut frustrasjon mot dommer eller motstandere. Samtidig viser guttene at de har den kvaliteten som er nødvendig for å påføre serielederen deres første nederlag. Dagens KFK-er blir dermed LAGET.

En bra start på høstsesongen, og vi gleder oss til de kommende 8 kampene!
Skåret:

Ole Kjartan (2) og Fredrik skåret våre mål.

Ole Kjartan (2) og Fredrik skåret våre mål. Foto: Erik Rolfsen.

Her er noen bilder fra kampen. Foto: Fridtjof Bjerkås.

Refererat: Erik Rolfsen
Foto: Fridtjof Bjerkås og Erik Rolfsen.