Treneren etter kampen

Vi møtte Fjøra fra Sogndal. Et helt nytt bekjentskap for oss.
Fjøra deler hjemmearena Fosshaugan med Sogndal. De samarbeider med Sogndal og overtar spillere som ikke når helt opp på tippeliganivå. De lå 3 poeng foran oss før lørdagens kamp.

Thorry Aakenes

Vi hadde til hensikt å være litt smartere denne gangen. Ikke bare gå inn for å produsere drøssevis med målsjanser. Vi skulle også ligge godt organisert og ha en bedre defensiv kontroll. Vi følte oss godt forberedte og hadde noen klare ideer om hvordan Fjøra ville spille.
Det åpnet jo svært bra. Svært ulikt KFK, var vi meget effektive denne gangen. Litt heldige mål, men vi ledet 2-0 allerde etter snaue 8 minutter spilt.
Først ved Lars, som fanget opp et «tilbakespill». Han ble stående helt alene mellom forsvar og keeper og kunne lett dunke ballen inn.
1 minutt etter fikk Klinge hodet på ballen på bakerste stolpe. Headingen var litt svak men plassert helt nede ved stolperota. Keeperen hadde hånda på ballen, men den gikk inn. Begge målene kom etter strålende angrep på vår venstre side og Eirik var svært delaktig ved begge situasjonene.

Vi fortsatte med svært godt spill. Produserte sjanser og slapp aldri Fjøra inn i kampen. 25 min spilt og Eirik fosset igjen opp langs vår venstre side. Innlegget var perfekt og Jan Roger knallet ballen inn.

Fjøra fikk sin redusering før pause, men det var all grunn til optimisme.

2 omgangen skulle gjennomføres med stil. Vi hadde et resultat å spille på. Fjøra måtte angripe om de skulle få med seg noe annet enn en pizzabit på vei hjem.
Men det var KFK som var best og skapte mest. Vi ble antakelig snytt for ei straffe, der Klinge ble revet ned. Klinge klaget på denne etter kampen. Mest for at han ikke ønsker å ha på seg at han «legger seg» i slike situasjoner. Det gjør han heller ikke. Slike situasjoner er ofte vanskelige og vi fikk ikke det vi ønsket oss.
Vi beholdt roen og kontrollen og satte spikeren i kista helt på tampen av kampen.
Innbytter Sondre Kjøl tok ned en klarering, kikket opp, og tredde gjennom Jan Roger som kunne sette sitt andre for dagen. Meget bra!

Seier 4-1 betyr at vi har heng. Vi sniker oss inn bakfra, og har los på den viktige fjerdeplassen.
Med en god avslutning mot Rollon i siste kamp før sommerferien kan vi godt være der vi skal være.

Alle gutta spilte godt, individuelt og som lag. Forsvar inkl keeper ryddet godt. Backene var aktive og gode. Eirik sto som assist på 3 av våre 4 mål. Midtbanen med kreativitet og løpskraft, og et angrep som var farlige med John Erik, Marius og Jan Roger. Det var generelt en god tone hele kampen. Det ga en positiv energi i laget og vi var gode.

Selv om alle spilte godt må jeg likevel ta et valg og kåre dagens KFK’er.
Jeg gjør det svært enkelt!
Jan Roger var svært god og scoret 2 viktige mål.

Jan Roger Angvik

Dagens KFKer: Jan Roger Angvik

Hans Snekvik med Geir Hoel og Eirik Furu på linjene, gjorde sine saker meget godt. Vi har forventninger til slike dommere og de innfridde. En behagelig atmosfære under hele kampen. Dommeren skal ta mye av æren for det.

Takk for kampen til Fjøra også. De er et godt lag. Jeg la spesielt merke til en fantastisk fin type på sentral midtbane (nr 4 Blomseth) men de hadde flere også.
Hyggelige mennesker i lagledelsen. Det var kjekt å møte dem og ønsker dem lykke til videre med sesongen og en god sommerferie.

Vi starter egentlig høstsesongen med bortekamp mot Rollon neste lørdag. Etter det tar vi noen uker fri før vi setter til for alvor mot resten av høstsesongen. Neste hjemmekamp blir mandag 8. august.

Mvh Thorry