Treneren etter kampen

Vi har fortsatt kapasitet og ferdigheter til å vinne kamper. Denne gangen var jeg sikker på at vi kom til å vinne. Vi skulle ha 3 poeng!

Thorry Aakenes

En liten tropp reiste til Florø fredags ettermiddag. Vi ankom Florø ca kl 0030 og tok inn på Clarion Hotel (der vi bodde i fjor)
Alle var slitne og vi hoppet rett i seng. En god frokost og spillermøte var det vi rakk før vi reiste til Florø stadion.

Det hersket ikke tvil om at gutta var innstilte på seier. Hjemreisen var lang og vi ønsket at denne skulle bli hyggelig.

Vi hadde med kun 2 innbyttere + Grego som reservekeeper, men for en gjeng det var. Her skulle det løpes, jobbes og gjøre så godt de kunne. De skulle gjøre gode prestasjoner, samt spille hverandre gode.

Alle jobbet knallhardt. Spillet var fint og vi produserte mange sjanser.
Det var slett ikke ufortjent da Lars banket inn ledelse 1-0. Vi hadde før dette hatt flere forsøk som var gode, uten at det ga resultater. Lars Ulrik med gode skuddforsøk og Pa med en hardt skudd på volley.

Vi fortsatte med godt spill. En corner ble headet av Karl Arne i retning mål. Den falt ned i beina på Pa, ca 1 meter foran mål, men han klarte ikke å parre beina.

2. omgangen fortsatte på samme måte. Vi jobbet knallhardt og slapp Florø til få sjanser. De spilte en periode meget godt og hadde ballen mye. Vi gjenvant heldigvis initiativet. Det var nesten utrolig at vi ikke økte ledelsen etter at Andeas Søfteland gled gjennom forsvaret til Florø, kom alene mot keeper, men satte ballen like til siden for mål.
Det så ut som Florø ble slitne mot slutten. Det åpnet seg og vi kom til store sjanser. 2-0 fikset Pa helt mot slutten. Han viste sine goalgetter-egenskaper, og satte kontrollert inn seiersmålet 2-0. Gleden var stor og det ble vill jubel.
Vi vant så fortjent.
Florø var et velspillende lag som sto godt til oss. De har hatt et tøffere program enn oss. De hadde kamp i Sogndal så sent som onsdag. Mulig de hadde kjenning av den også på lørdag.

Vi lyktes ikke med alt på lørdag. Det vi imidlertid lyktes 100% med var innsats og moralen i laget. Ingen jukset et eneste sekund. Dette var bra gutter! Vi spilte forøvrig meget godt med mange gode kombinasjoner i perioder.

Bjørn Christian var vår kaptein og hærfører. Han fikk ros av dommeren for måten han ledet og justerte laget på.
Eirik var ekstrem på sin venstreback. Han slet ut 4 kantspillere som i tur og orden måtte gi opp sine ambisjoner med å lure ham.
Marius var over alt i perioder. Ekstremt. Han var svær god.
Lars, Anders og Lars Ulrik la ned milevis med løping og Karl Arne løste opp i vanskelige situasjoner.
Andreas blir bare bedre og bedre. Med litt mere dyktighet hadde han blitt målscorer.
Sondre tok alt som kom og hindret for første gang baklengsmål i årets serie.
Pa jobbet og slet. Kom til noen sjanser og fikk belønningen mot slutten av kampen med et fint mål.
Mathias og Martin kom inn på overtid. De ble vel ikke så veldig slitne. De hadde viktige funksjoner, som ikke ble benyttet før det var strengt nødvendig.

Dagens KFK’ er blir:
Jan Kristian var høyreback for anledningen. Jeg må bare smile over måten han løste enkelte situasjoner. Han fremsto som en garvet og rutinert spiller, bidro offensivt, var sterk og trygg defensivt. Deilig å se «valpen» lykkes med alt.

Jan Kristian Sørli

Dagens KFKer: Jan Kristian Sørli

Dommertrioen var av det beste slaget. Valgte å kommunisere med spillerne, brukte fordel og hadde svært god kontroll på en ikke alt for vanskelig kamp å dømme. Bra jobbet av dommer og hans linjemenn.

Til helga møter vi Sogndal 2. Det blir vanskelig å endre på noe som fungerte så godt.

God pinse. Vi sees i 17. mai toget under KFK fanen.