Treneren etter kampen

Alle vet hvordan været har vært de siste dagene. Det har bøttet ned. Kampen mot Eid var satt opp på Eid Stadion. Det er en gressbane.

 Thorry Aakenes


Thorry Aakenes

Vi var varslet om at kampen kunne bli flyttet og var forberedt på begge deler. Under hele reisen nedover, høljet regnet ned og jeg var overbevist om at kampen ville bli flyttet. Det ble den ikke. Dommer Håkonsen hadde godkjent banen med en kjapp ROS-analyse.

Slik kampen utviklet seg og banen ble etter hvert, var det åpenbart at kampen burde ha blitt flyttet. Spillerene gled, det oppstod mange rare og farlige situasjoner. Jeg følte dette gikk ut over sikkerheten til spillerne utpå banen. Dette ble en kamp det ikke var gøy å spille og heller ikke spesielt severdig.

Eid hadde nok bedre sko for forholdene enn KFK hadde. Kampen ble som en konkuranse mellom en Mercedes og en Lada på vinterføre, hvor Mercedesen hadde sommerdekk…

Eid tok tidlig ledelsen. Hvorfor? En av våre spillere sklei og ble liggende mens eidspilleren uhindret kunne fosse gjennom.

Jan Roger var en av våre få som hadde skikkelige sko. Han fikset utlikning og ledelse før pause.

Banen ble selvsagt værre. Eid gikk opp fra 1-2 til 3-2 i løpet av 2. omgangen. Jeg tenkte at denne kampen kunne vi risikere å tape.
Nå måtte vi gjøre byttene tidlig og tømte benken for reserver. Risiko – ja, men vi ønsket å vinne.

Vi begynte med mer direkte spill og fikk uttelling for det. 4-3 etter corner og heading av BC og straffe hvor Jan Roger ble felt. John Erik var sikker fra 11 meteren. Mange mente Jan Roger fikk ei billig straffe. Selv en fotograf med telelinse kom til meg og sa at dette var tarvelige greier. Jeg var ikke uenig men mere reservert. Etter at fotografen hadde studert sine bilder, kom han igjen bort til meg. Med zoomet bilde, var han nå av en annen oppfatning. Straffen var korrekt idømt.

På overtid av overtiden fikk Espen Gjerde ballen. Han utfordret på venstresiden og ble brutalt sparket ned. Han ble liggende. Alle vi som kjenner Gjerde, skjønte at dette var alvorlig.

Med god hjelp fra apparatet til Eid, ble Espen kjørt til sykehuset. Røntgen ga ikke tvil. Espen hadde blitt påført et brudd i leggbeinet. Ankelen så heller ikke helt pen ut. Midlertidig skinne med gips og smertestillende tabletter, gjorde at vi fikk med oss gutten hjem. Nå ligger han på Kr.sund sykehus og skal opereres mandag.

Jeg er ikke så sikker på om baneforholdene var årsaken til Espen sin skade. Det som er sikkert er at sikkerheten til spillerene ikke ble prioritert ved å la kampen gå på en så sleip og regntung gressmatte. En kunstgressbane ligger like i nærheten…

Vi vant og er selvsagt fornøyde med det. Seieren har en bitter smak og en høy pris.

Slik er fotballen. En sliterkamp hvor vi hadde nok marginer på vår side. Eid hadde skudd i stanga og en i tverrliggeren. Den i tverrliggeren var i beste fall på streken. Heldige der.

Ønsker Espen lykke til med operasjonen og god bedring. Espen er en tapper gutt og han kommer sterkt tilbake.

Mange gjorde en god innsats. Martin Berg spilte solid. Først som midtstopper og senere som høyreback. Bra Martin! Jan Roger scoret 2 og sørget for straffe. Bra Jan Roger!!! 27 mål har han scoret. John Erik og BC spilte godt men trives nok bedre med fastere underlag, Lars Ulrik kom inn og gjorde en kjempekamp.

Dagens KFK’er denne gangen, var vel den som «hatet» mest utpå der. Morten likte seg ikke men var lagets ener med veldig mye bra, krydret med noen komiske situasjoner hvor han sklei ned i spagaten.

Dagens KFKer ble Morten Høvik. Han var lagets ener på det glatte føret.

Dagens KFKer ble Morten Høvik. Han var lagets ener på det glatte føret.

Neste kamp er hjemme mot Sogndal 2. De knuste oss på Fosshaugane og vi har et inntrykk å rette opp.

God helg alle sammen!