Rival-KFK 1-6 (G19)

Det var et ungt juniorlag som reiste til Molde for å spille mot Rival ettersom seks juniorspillere måtte melde forfall. Derfor fikk seks guttespillere delta i sin andre kamp på tre dager. Det gikk, som ventet, meget bra.

Fra start viste det seg at lagene praktiserte forskjellig spillestil. Mens vi lot ballen gå langs bakken, satset de på høye baller fremover. KFK fikk tidlig et overtak og produserte et par gode sjanser som ikke ga mål. Etter et kvarter vant Joachim Wullum ballen høyt i banen, spilte frem Ole Kjartan Smeby som driblet bort backen og skåret alene med keeper. Utover omgangen fortsatte vi å produsere til dels store sjanser, men uten å skåre. Tvert i mot fikk Rival utlignet slik at det sto 1-1 til pause. Sjansestatistikken viste imidlertid 7-2 til oss, og guttene fikk beskjed om at det var bare å fortsette så ville målene komme.

i andre omgang flyttet vi Håkon Hopmark opp som spiss for å få mer ro i angrepsspillet samtidig som Sander Sveen på høyre ving sørget for at vi fikk fart på kanten. Det fungerte meget bra fra start. Håkon stakk gjennom til Sander som raste ned mot dødlinja og la inn til motsatt ving, Ole Kjartan, som vendte bort sin oppasser og skåret. Like etter var det Sander som ble spilt gjennom. Alene mot keeper ble han felt bakfra innenfor 16m. Dermed straffe og rødt kort. Håkon satte straffen i mål på elegant Panenka – vis.

Med bare ti Rival-spillere på banen var kampen i realiteten kjørt. Vi fortsatte presset og fikk uttelling da Martin Berg headet en kårner mot mål. Der sto Mathias Bunes og puttet kula i nettet fra kort avstand. Deretter var det kaptein Sondre Kjøl sin tur. Han satte ballen i mål direkte fra frispark ved å skru den utenfor muren og inn i mål like ved stolpen. Nikolay Frantzen fastsatte sluttresultatet til 6-1 da han kom alene mot mål og chippet ballen elegant oven den utrusende keeperen.

Det er vanskelig å velge dagens KFK-er i en kamp der mange fremstår som gode. Valget faller på Ole Kjartan Smeby, som skåret to mål og herjet med backen sin – på grensen til mobbing. Håkon Hopmark, Sander Sveen, Sondre Kjøl, Mathias Bunes og Joachim Wullum fortjener også spesiell omtale.

Neste kamp går hjemme mot Molde på Kristiansund Stadion onsdag neste uke kl 19.

Referat: Erik Rolfsen.
Foto: Arne Kjetil Dahle.