Juniorlaget reiste seg etter fadesen mot Dahle i forrige kamp med en sterk borteseier mot Træff. Det er alltid kjekt å ta med seg tre poeng hjem fra Molde!

Før kampen var vi enige om at vi måtte tore å spille mer ball til hverandre, altså stole på egne og medspillernes ferdigheter. Denne gangen ble planen fulgt, og det førte til at vi fra start førte kampen mot Træff. Første skåring kom etter en god innoverskrudd kårner fra Marcus Frei. Træff greide ikke å klarere, og Fredrik Neergård satte ballen i mål fra 12 meter.

Vi fortsatte med godt spill og produserte et par store sjanser uten å skåre. Det siste kvarteret kom imidlertid Træff mer inn i kampen og spilte seg til noen eventyrlige sjanser. Det hjalp ikke mye da vår keeper i første omgang, Mads Finseth, vartet opp med noen fantastiske redninger. 3-4 ganger stanset han gode avslutninger med tigersprang, fotparader og ved å kaste seg uredd ned i beina til motspillerne

og plukke ballen fra dem. Like før pause greide imidlertid Træff å utligne slik at det sto 1-1 til pause.

Andre omgang dominerte vi fra start. Vi fikk uttelling da Ole Kjartan Smeby fikk ballen på kant og dro seg mot mål. En elegant finte sendte Træff-backen ut i pølseboda og Ole K plasserte ballen utagbart i det lengste hjørne med venstrefoten. Klasseskåring! Like etter ble Sander Sveen spilt gjennom på midten. Han viste vilje og styrke i kamp mot Træffs midtstoppere og skåret kaldt alene med keeper. Godt spissarbeid av Sander! Vi beholdt grepet på kampen ut over omgangen, men Træff var også farlig fremme noen ganger. Der møtte de imidlertid en ny Finseth, Jonas som nettopp er kommet tilbake fra KBK. Han var like umulig som sin tvillingbror og stoppet det som kom.

Vi gikk opp til 4-1 da Ole K ble spilt gjennom fra sin høyrekant og knallet til med høyreslegga. Træff reduserte til 4-2 like før slutt, men seieren var aldri truet.

Dagens KFK-er blir Mads Finseth som med spenst, mot og reflekser i toppklasse hindret at vi lå under til pause. Sondre Kjøl, Jonas Finseth og Ole Kjartan Smeby greide også å fremheve seg på et lag der alle bidro til godt spill og en fortjent seier.

Vi er nå på andreplass på tabellen, fire poeng etter CFK som vi møter neste onsdag kl 19 på Kristiansund Stadion.

Tekst og foto: Erik Rolfsen.