Stående bak fra venstre: David Halvorsen, Joachim Torset, Clirim Mitfari, Jan Kristian Sørli, Ole Kjartan Smeby, Markus Nummedal Bævre, Martin Berg, Magnus Grønset, Kristioffer Solli, Trener Arne Grødahl og Stian Larsen. Foran fra venstre: Felix Storvik Hjemgård, Thies Herrmann, Nikolai Weiseth Frantzen, Fredrik Neergaard, Mathias Bunes Blomsø, Grim Stokke Folde, Adrian Olsen, Anders Grødahl, Vegard Grønset.

Da er Norway Cup avsluttet, spillerne er enten kommet hjem eller dratt videre på ferie.

Som en oppsummering kan vi si at våre gutter viste seg å være på nivå med de beste i G 16 klassen hvor det deltok nærmere 250 lag.

Etter innledningen hvor alle fire gruppekampene endte med fire seire og målforskjell på 15-0 ventet Ekko/Aureosen i 32.dels finalen.

Vi kjørte over de fra første minutt og vi ledet hele 3-0 midtveis i første omgang etter skoringer av Nikolay Weiseth Frantzen 2 og Clirim Miftari. Utover omgangen reduserte Ekko to ganger på fantastiske langskudd. Noe som gjorde at pauseresultatet var 3-2 til KFK. Ergo ny spenning i en kamp vi trodde var punktert tidlig.

Vi var best også i andre omgang og sluttresultatet ble 5-2 til KFK. Målskorere i andre omgang var Jan Kristian Sørli og nok engang Clirim Miftari.

I 16.delsfinalen trakk vi Oppsal, som vi viste var av de beste lagene i klassen. Vi hentet inn informasjon om de, samt at trener Arne har sett de tidligere år i finalespillet i Adidas cup.

Vi var veldig klar over at vi møtte et veldig godt lag med stor innsats og som satset på lange baller mot meget hurtige spisser. Laguttak ble foretatt og vi følte oss godt forberedt før vi dro til Bjølsen hvor kampen skulle spille. Det var enighet om å fortsette vårt gode spill, med fokus på egne ferdigheter. Virkeligheten ble dessverre en annen.

Banen vi skulle spille på var på alle måter et «gjørmehål» hvor vi forstod at vanlig spill ikke var mulig og at dette ble en tøff opplevelse.

Oppsaltrenerne var minst like forferdet over forholdene som vi var. Det ble høylytt argumentasjon da arrangørene prøvde å nekte lagene å varme opp på banen, noe Oppsals trenere ikke godtok.

Til slutt ble kampen satt i gang. Den ble akkurat så spennende og kraftfull som forventet. Vi hadde god kontroll på 1.omgang. Men greide ikke å produsere store sjanser til at vi puttet mål. Det gjorde heller ikke Oppsal. I første omgang fikk vi skade på vår sterke stopper Markus Bævre. Sannsynligvis slo han opp en gammel skade på grunn av underlaget. I pausen måtte vår høyreback Stian Larsen kaste inn håndkledet med en kneskade. Til tross for dette så fortsatte våre spillere å spille jevnt med Oppsal. To ganger var vi gjennom Det første skuddet gikk dessverre over og det andre rett på keeper. Også Oppsal hadde sine sjanser og på en av de gikk de opp til 1-0.

Utover andre omgang forsøkte vi å flytte opp folk for å presse inn en utlikning men forholdene var så vanskelig og tunge at det faktisk var vanskelig å frakte ballen opp i angrep fra vår normalt meget gode midtbane. Dermed ebber kampen ut med 1-0 tap. Et godt og sympatisk Oppsallag vant. Etterpå på uttrykte deres trenere/lagledere at de så på KFK som sin mest fryktede og harde motstander i finalespillet. Det skulle vise seg å være riktig. Oppsal tok seg greit til finalen i Norway Cup og vant finalen med 2-0. For oss en bekreftelse på at vi matchet de beste lagene i Norway Cup og at vi egentlig var veldig nære å gå hele veien inn mot finale. Rent sportslig er vi veldig frustrerte over at en slik kamp ikke avgjøres på en sportslig forsvarlig bane. Vi vet at Norway Cup hadde baner klare i tilfelle dårlige forhold men av en eller annen grunn ble ikke denne kampen flyttet.

Etter kampen var våre spillere veldig skuffet og forbannet. På bane og på at de ikke greide å slå et Oppsal lag de selv mente at de skulle kunne tatt skalpen på. En vurdering jeg som trener er enig i.

På torsdagskveld ble det arrangert grillfest for alle spillere, trener, lagledere og foreldre og søsken. Sikkert 60 personer deltok på det som ble en hyggelig avslutning på det sportslige eventyret.

Grilling på Haraldsheimen

Fra venstre: Kristoffer Solli, Clirim Mitfari, Jan Kristian Sørli

Samtidig så tok vi også farvel med vår meget gode spiss og hyggelig gutt Clirim som flytter til Sarpsborg. Det ble en fin men vemodig avskjed. Clirim vil alltid være velkommen på besøk i Kristiansund. Kanskje ser vi han også blant de røde og blå senere også.

Alt i alt en meget vellykket Norway Cup for våre gutter selv om de følte at de kunne vært med å kjempe om seieren i selveste Norway Cup. Det positive er at dette viser at det gror godt i KFK og at her kan det komme mange spillere som blir aktuelle både for vårt eget a-lag og også KBK.

Vårt lag og spillere gjorde seg så godt bemerket at flere toppklubber fra Østlandet valgte å se på oss. For å kartlegge talenter. Det viser også at det gror godt.

Coach Arne og Oppmann Per Arne.

Takk til foreldre som stod for planlegging, laging av mat og ikke minst som bidro som supportere påkampene. Dette i hvert fall til glede for våre spillere.