Trenerens oppsummering av vårsesongen.


Thorry Aakenes

 

KFK er nyopprykket. Det var knyttet stor spenning til om hvordan vi ville takle nivået.

Dagbladet tippet oss sist i divisjonen! Selv var jeg mer optimistisk og uttalte at vi hadde som mål å kjempe blant de 5 beste.

Så langt har dette slått stikk. Etter halvgått løp, ligger som nr. 5 på tabellen…

Mye av året må brukes til å skaffe oss erfaring. Vi har allerede erfart at vi matcher nivået. Det er sågar lov å tenke tanken om KFK opp i 2. divisjon innen få år. Det er fullt mulig om klubben ønsker det nok.

Vi har slitt borte. Kun 1 seier på 6 bortekamper kan sies å være for dårlig. Det kan derfor være grunn til å se på årsakene.

Alle tapene vi har blitt påført på bortebane har vært mot lag som ligger blant «topp-7». Med andre ord, vi har møtt de beste lagene på bortebane. De styggeste resultatene har kommet i kamper hvor vi faktisk hang godt med. Noe merkelig skjedde i 15 minuttersperioder og resultatene ble fryktelig stygge. Vi mangler en ferdighet i å stå like godt i 2 x 45 min. Jeg har grunnet mye på hvorfor dette har skjedd og hva vi kan gjøre.

Vi har vært tvunget til å forandre mye på laget ettersom spillere har slitt med å være disponible for lange borteturer.

Heldigvis har vi en god og stor tropp med mange flinke fotballspillere. Uansett, kontinuitet er det aller beste…

2 av kampene opplevde vi rene «Joker nord-dømmingen». Mange merkelige avgjørelser gjorde at vi tapte med 1 mål i begge disse kampene. Det gode med slike opplevelser er at de går inn i minneboka, som evige minner.

På hjemmebane har vi klart oss mye bedre. 6 seire og 1 tap. 23-9 i målforskjell. 3 av kampene har vi klart å holde nullen (Florø 2, Skarbøvik og KBK 2)

Hjemme har vi møtt lag som nå er fra nr. 8 på tabellen og nedover, med unntak av Spjelkavik (nr.3)

Vi har spilt godt og burde etter spill og sjanser ha vunnet alle kampene på hjemmebane.

Sett alt i sammenheng, vil det kunne ligge an til jevne og tøffe oppgjør på hjemmebane til høsten. Det skulle også ligge til rette for flere 3-poengere på bortebane.

I sommer fortsetter vi ufortrødent videre og forbereder oss til høstsesongen. Vi skal trene 3 dager i uka, hvor vi baserer mye på å trene oss i god form til resten av sesongen. Utvalgte juniorer skal også trene sammen med A-laget

Spillere drar på ferie i tur og orden. Noen kommer, noen drar. Så lenge vi holder det gående hele tiden, vil forhåpentligvis treningsgrunnlaget for alle bli på et nogen lunde likt nivå.