KFK gikk seirende ut av toppoppgjøret og byderbyet i juniorserien. Det ble seier 3-0 etter at vi ledet 1-0 til pause.
Kampen begynte med at CFK trillet ball, og vi ble jagende etter. De klarte imidlertid sjelden å komme mye fremover på banen, men kom til en stor sjanse da ballen ble slått inn fra dødlinja foran vårt mål. Det skulle vise seg å bli deres eneste sjanse i kampen.

Etterhvert kom vi mer med i spillet. Vår sentrale midtbane med Sondre Kjøl, Mathias Bunes og Fredrik Nergård var pågående, vant ball og spilte sikkert og fornuftig. Etter at deres keeper har en uheldig involvering, er Fredrik påpasselig fremme og setter ballen i mål fra 10 meter. Resten av omgangen har CFK ballen mest, men er lite aggressive og fremspillene på kant har våre backer, Marcus Frei og Kristian Faksvåg, kontroll på. Mot slutten av omgangen får vi straffe, men CFK-keeperen varter opp med en god redning.

I andre omgang fortsetter CFK å spille mye ball, men uten at de lykkes med å tre gjennom, hverken sentralt eller på kant. Våre to midtstoppere, Martin Berg og Elias Teiseth, spiller kontant og fornuftig ved at de trykker til i duellene og slår langt når de er presset og slår korte, presise pasninger til en midtbanespiller når de ikke er under press. Vi klarer flere ganger å spille oss frem til sjanser og kunne ha skåret om vi hadde vært roligere i avslutningsøyeblikket. Kampen står og vipper til det er spilt over 40 minutt. Da blir Ole Kjartan Smeby spilt gjennom av Torstein Jensen. Han tar med seg ballen til han er innenfor 16-meteren og setter ballen sikkert og kontant i mål. På overtid slår Sondre en farlig innoverskrudd kårner. Etter litt klabb og babb putter Ole Kjartan ballen i nota fra kort hold.

En fortjent seier der hele laget bidrar med entusiasme og gode ferdigheter. Vi forsvarer oss godt både i forsvar og på midtbanen og spissene våre, Sander Sveen og Torsten jobber iherdig med å presse motstandernes forsvarsspillere. Samtidig greier vi å spille oss frem til gode sjanser og Ole Kjartan viser sine goalgetter-egenskaper, som avgjør kampen. Keeper Mads Finseth er den som får minst å gjøre, men har noen gode involveringer når han er kjapt ute og bryter deres forsøk på gjennomspill.

Dermed har vi skaffet oss en tre poengs ledelse på tabellen. Neste kamp er mot Rival neste onsdag kl 19 på Kristiansund Stadion.

Referat: Erik Rolfsen
Øverst arkivfoto tatt av Arne Kjetil Dahle etter Træffkampen.