Mange i KFK og fotballmiljøet ellers i Kristiansund har hørt om og har vært bekymret for vår a-lagskeeper Anders Honningsø. Sammen har Anders og undertegnede bestemt seg for å fortelle historien for på den måten å få fortalt hva som skjedde og dermed kunne bremse spekulasjonene. Det hele skjedde hjemme mandag 14. denne måneden forteller Anders.

Uten noe forvarsel smalt det i hodet forteller Anders rolig. Jeg ble lam og mistet følighet i venstresiden og jeg stupte i bakken. Heldigvis var Anders sin yngste datter hjemme. Hun fikk ringt 113. Det ble rekvirert helikopter men det klarte ikke å lande hverken på Bruhagen Stadion eller på Atlanterhavsveien pga mye regn og dårlig sikt. Derfor ble det bestemt at ambulanse skulle ta med seg Anders raskest mulig til Molde. Ambulansepersonellet så raskt hva som hadde skjedd. På vei til Molde hadde Anders flere pustestans av urovekkende lengde. Heldigvis greide ambulansepersonellet å få igang pusten hver gang. På sykehuset i Molde fikk de situasjonen under kontroll. Anders hadde ikke førlighet på venstre side og også med en lammelse men heldigvis er Anders i bedre form enn på over 20 år. Det gjorde han i stand til raskt å komme seg på bena og begynne med opptrening sammen med fysioterapaut. Lammelsen skred gradvis tilbake ved hjelp av trening og vilje. Undersøkelsene viste ingen klar årsak men det var mistenkt hjerneslag. Fredag 18. kom et nytt tilbakeslag. Det smalt en gang til i hodet til Anders og igjen mistet han førligheten på venstre side samt lammelse. Nok engang fikk Anders bruk for sin gode fysiske form og sterke vilje. Igjen var han raskt igang med opptrening. Denne gangen greide legene å finne spor av hva som hadde skjedd slik at det er enklere å få gjort noe med problemet. Ved hjelp av sin sterke vilje og opptrening gjør det at lammelsen trer igjen tilbake selv om det fortsatt en vei å gå når det gjelder førligheten.

 

Det er slik vi ønsker å se Anders Honningsø

Det er slik vi ønsker å se Anders Honningsø

Anders på sykehuset, han er heldigvis kommmet seg betraktelig etter dette.

Anders på sykehuset, han er heldigvis kommmet seg betraktelig etter dette.

Onsdag var Anders tilbake på KFK banen. Det kriblet når jeg var med litt som markør forteller Anders. Anders forteller også at en slik alvorlig hendelse får han til å tenke over hva som er viktig i livet. Anders vil også formidle det at det gode miljøet i KFK og kameratskapet er en av faktorene som motiverer han til å trene seg opp igjen og bli frisk igjen. En spesiell takk til trener Thorry som har ringt flere ganger etterpå. Anders har allerede nå har begynt å legge planer. Jeg har fått beskjed om å trene, kose meg og ikke stresse forteller Anders. Det har han tenkt å gjennomføre. Allerede til neste uke er det mulig at det blir en Oslotur. Norway Cup har invitert landslagskullet som Anders var en del av for å spille oppvisningskamp. Anders var som ung på guttelandslaget sammen med blant annet Thomas Myhre.

Anders innser også at det ikke er mulig å rekke seriestarten mot Tingvoll neste helg. Men samtidig så legger han ikke skjul på at han har en drøm om å rekke noen kamper i løpet av høsten. Dette viser at Anders er en tøff kar som ikke gir seg uten videre. En optimist som har tenkt å bli frisk. For oss i KFK er det bare ønske Anders lykke til videre i trygg forvissning om at vi raskt kommer til å se han tilbake i KFK miljøet.