Surnadal tok ledelsen. Vi fikk en utvist, men vi vant kampen.  Referat pluss trenerens vurderinger etter kampen.

Det ble ingen lett kamp. Surnadal har et meget godt lag.  Det ble en jevn kamp med mange dueller der vi til slutt gikk av med seieren.

Bildet er fra lunsjen på Rica før avreise. Foto: Stein Vidar Gjøstøl.

[tb_match id=»1037″]
Bane:
Syltøran

Dommertrio:

Dommer: Ragnar Ness, Dahle IL
Assistentdommer 1: Gøran Settemsdal, Bøfjord IL
Assistentdommer 2: Per Gudmund Bøe, Bøfjord IL

Fin spillevær. Spillerne holder på med oppvarming.

Laget:
Keeper: Anders Honningsø.
Forsvar: Marius Sandvik, Bjørn Chr. Larsen, Vidar Giske Henriksen, Espen Belden Gjerde.
Sentral midtbane: Morten Høvik, Espen Sørlie .
Kanter: Ronny Svanemsli, Torbjørn Vik.
Angrep: Andreas Nielsen, Wesley Amaral.
Innbyttere: Bjørnar Hoel, Anders Havnerås, Svein Magne Aasgård, Jon Henrik Hjelmeland, Fredrik Kvinge Hansen, Magnar Iversen

Kampen:
På sidelinja med mobil: Roger Holm. I godstolen med pc-en på fanget: kj.
0-0
2 min. spilt. Ronny ble spilt igjennom av Andreas. Skrått hold. Skuddet ble fanget opp av Surnadalforvaret på motsatt side av målet.
0-0 12 min. spilt. Jevnt. Vi har spilt oss til noen sjanser ved Ronny og Andreas. Vi har ikke fått skikkelig dreis på skuddene. Surnadal har også hatt et par sjanser.  Det er uvant for begge lag å spille på gress. Det «lugger». En del feilpasninger.
0-0 25 min. spilt. Heading av Andreas som keeper redder akkurat da jeg fikk forbindelse med Roger. Surnadal hadde  et skudd i stanga i det 19. min. Rett før Andreas sin heading hadde Anders en kjemperedning. Det bølger fram og tilbake.
1-0 33 min. spilt. Surnadal tok ledelsen i det 29. min. Skudd fra spissen av 16-meteren helt oppe i hjørnet. De kommet lett igjennom på den ene siden.  Marius er blitt fraløpt noen ganger. Vi kommer til å gjøre et bytte. Torbjørn tar plassen til Marius. Svein Magne kommer inn på kant.
1-0 43 min. spilt. Frispark av Svein Magne fra 18 m. Keeper redder. Ohj!!! Skåring. roper Roger rett etter. Andreas tok den ned på brystet, vender og skårer som mot Nordlandet. Så kommer skuffelsen. Linjedommer har markert for off-side.
1-0 Pause. Jevn førsteomgang. Begge lagene har hatt målsjanser. Surnadal har skåret på en av sine sjanser. Vi har også hatt ballen i nota, men det ble avbåst for off-side.
1-0 Dommeren har satt i gang kampen etter pausen.
1-1 9 min. spilt. Ronny trokler seg igjennom og skårer mens jeg snakker med Roger. Herlig. Tror jeg må få i meg hørselsvern. Det startet med en stor  sjanse til hvert av lagene uten at det ble skåring. Det er mye kriging må midtbanen. Vi har problemer med å kommer rundt. Svein Magne har vært positiv. Anders har kommet inn på midtbanen for Espen S. Ikke fordi Espen har spilt dårlig, men fordi Thorry ønsket en endring i kampbildet. Så tråkler Ronny seg igjennom. Mååål!!! jomer det i øret.
1-2 20 min. spilt. Andreas skåret!!! Espen G slår et perfekt kårner som Andreas header i mål.  Surnadal har hatt en stor sjanse. Anders får slått til kårner.  Vi hadde en stor sjanse. Anders, Ronny og Wesley på vei igjennom. Anders blir taklet. Vi får det tøft siste 25 min. Morten fikk sitt 2. gule og dermed marsjordre. Forsvaret har ryddet godt unna.
1-2 33 min. spilt. Vi har trukket Andreas ned sentralt og stiller bare med Wesley på topp. Han har sprunget mye får en pause. Magnar kommer inn på hans plass. Vi ligger mere bakpå nå. Det blir tøffe sluttminutter.
1-2 43 min. spilt. Vi forsvarer oss godt. Jon Henrik har kommet inn på backen for Torbjørn. Espen S inn igjen. Ronny går ut. Vi har hatt et par sjanser. Pulsen er høy.
1-3 47 min. Vi er på overtid. Magnar fyrer av fra 20 meter. Mååål!!! Roger har vært så bekymret for utligning. Oj, oj oj, off-side heldigvis, hører jeg i telefonen. Dette er en lidelse, sier han. Roger har det ikke lett. Så hører jeg jubel. Tror det er Surnadal som har utlignet, men så kommer det fra Roger: «Magnar har skåret!!! Han ble så overrasket og lettet at jubelen ikke var like høy som da vi tok ledelsen. Herlig!
1-3 Slutt. Spillerne jublet for seieren. Virkelig en praktkamp. Spilte med 10 mann siste halvdel av andreomgang.

Takk til Roger for engasjert info fra kampen.

Roger Holm

Roger Holm

Arne Grødahl etter kampen:
2013a Arne Grødahl
En fantastisk kamp. Disiplinert etter utvisning.  To viktige bytter når ting ikke helt fungerer.

Jubel


Foto: Andreas Havnerås.

Skåret:
Andreas Nielsen

Andreas Nielsen

Ronny Svanemsli

Ronny Svanemsli

Magnar Iversen

Magnar Iversen

Dagens KFKer: Vidar Giske Henriksen
Vidar Giske Henriksen

Lagkaptein Vidar Giske Henriksen var eneren på et meget godt lag.

Treneren etter kampen

Thorry Aakenes

Thorry Aakenes

Serieåpning på Syltøran stadion i knall vårvær. Kamp på gress mot en forventet sterk motstander. Det lå an til spenning.
Kampen åpnet med et lite trykk fra oss med noen skuddforsøk. Surnadal kjempet seg inn og det ble etter hvert jevnt. Gode sjanser til begge lag.
Surnadal fikk etter hvert et visst grep om spillet og scoret en flott goal.

Vi foretok noen få justeringer og fikk etter dette litt mer kontroll. Det sto 1-0 til pause
Vi gjorde ytterligere forandringer på laget. Ikke for at noen gjorde en dårlig jobb men for å kunne utnytte det Surnadal virket mest svake på.
Det virket. 2. omgangen startet godt for vår del og vi hadde grep om kampen.
2 kjappe mål av Ronny og Andreas, sørget for ledelse til oss. På det tidspunkt ledet vi også fortjent.
Like etter får vi 1 mann utvist. Med det ble vi «tynne» fremover. Like fullt – vi produserte noen kvalifiserte målsjanser.

Det var nerve i kampen helt til Magnar på overtid gjorde jobben sjøl. Dro seg fremover og knallet til fra ca 20 m. Den smalt inn i høyre hjørne!
Seieren var sikret. 3-1 ser veldig bra ut på papiret. Alle som var til stede på Syltøran vet at marginene tippet vår veg.

Gutta gjorde en heltemodig innsats. De jobbet seg inn i kampen og rodde i land en seier. Krampa tok flere. Alle var dyktig slitne når dommer Ragnar Næss blåste av for full tid.

Seieren var viktig med tanke på en god start på serien. Min spådom er at Surnadal ikke vil avgi mange poeng på eget gress denne sesongen. Derfor ble denne ekstra deilig.
Alle gjorde en god jobb. Alle fortjener ros!
Hvis noen skal fremheves må det bli følgende spillere:
Anders Honningsø, som står meget godt i mål. Torbjørn jobber godt og hardt hele veien. Rolig med ballen og tøff i duellene.
Andreas Nielsen med knallhard jobbing både på topp og til slutt på sentral midtbane.
Dagens KFKèr blir Vidar – vår kaptein. Han sto løpet ut og var «limet» i laget da det brant som verst.

Ønsker Surnadal lykke til med en tøff uke. Cupkamp mot Molde på torsdag og borte mot Frei på lørdag.

Jeg satte stor pris på at flere hadde reist til Surnadal for å følge oss. Terje, Dagfinn m/dame, Lorentz, Arne og Jan Åge. Det varmet.

Ønsker å takke for superopplegg med pizza til alle på Peppes Pizza ved hjemkomst. En fin og hyggelig avslutning på en fin dag for slitne bein og sultne mager. Takker til Jan Åge, John, Erik og Stig, som fikk dette i stand.

Dommertrioen klarte seg godt.
Utvisningen var korrekt i forhold til regelverk. Ballen ble sparket bort etter at dommer blåste. Selv om fløyte og spark kom tett… vanskelig å stoppe en igangssatt bevegelse.
Morten syntes det var veldig strengt 😉

Kampen mot Surnadal er for min glemt. Nå retter vi oppmerksomheten mot kommende kamp på fredag.

Tk 22. april

Tk 22. april