Tirsdag 6.mai vil et samarbeidsprossjekt mellom VIF og KFK finne sted sannsynligvis for første gang i historien.

Det vil ankomme en tremannsdelegasjon fra VIF og de vil bruke et døgn i Kristiansund for å delta på impulssamlinger med trenere, styremedlemmer og andre interesserte i KFK og sannsynligvis KBK som også blir inviterte.

Det blir flere møter med ulikt innhold.

For å gi oss impulser på det sportslige kommer Thomas Hasselgren fra VIF, han er utviklingskoordinator i VIF og har ansvar for barnefotballen. Thomas har tidligere blant annet jobbet i svenske Brommapojkerne som er en foregangsklubb i Norden når det gjelder barn og unge. Hasselgren reiser også rundt om i klubber på østlandet og avholder impulskurs, trenersamlinger og praktiske visninger av øvelser etc i klubber rundt om. Det siste er det godt mulig vil skje også i KFK Hallen uten at det er 100% spikret. Av temaer man sportslig vil innom er erfaringer fra VIF når det gjelder utvikling av grunnferdigheter, talentutvikling og oovergangen fra ungdomsspiller til senior.

Påmelding til sportslig leder Stig Flemmen. Det forventes at hvert lag/gruppe ihvertfall deltar med en trener/lagleder.

Thomas Hasselgren kommer og avholder impulssamling for trenere

Supporterlegende Espen Knutsen skal snakke om tilhørighet, merkevarebygging og supportersjel

Nummer to som kommer fra VIF er Espen Knutsen. Ikke hockey Espen men supporter Espen. Espen Knutsen er en legende i supportermiljøet i Norge. Tidligere talsmann for Klanen, tidligere daglig leder av Klanseide Vertshuset og nåværende supporterkoordinator i VIF, noe som er en 50% stilling. I den øvrige tiden reiser Espen rundt og holder foredrag som selvstendig næringsdrivende i bedriften Espen Knutsen Snakkes. Akkurat nå fronter Espen Knutsen kampanjen: Det er vi som er Vålenga. Som er en kampanje som har som mål at supporterne skal samle inn 5 millioner til VIF fotball, bli generalsponsor og på den måten hjelpe klubben i en økonomisk vanskelig tid. Når pengene er samlet inn på 3 uker så vil brystreklamen være: Det er vi som er Vålenga, betalt og organisert av supporterne.

Espen beskrives som supporter med store kunnskaper om viktige begreper i fotballen som tilhørighet, merkevarebygging og supporterkultur. I Kristiansund vil han nok komme innom disse emnene samt holde et feiende motiverende innlegg som føst og fremst kan virke motiverende på de som vil være tilstede. Her er målgruppene spesielt muligens styrene i KFK og KBK, muligens alle andre spesielt interesserte i klubbmiljøene og kjenner jeg Espen riktig så er han sikkert villig til å ta en motivasjonsrunde for KBKs supportere.

Den siste som kommer er Morten Grødahl som er kjent for mange i KFK. Med fortid i KFK som både spiller med noen små a-kamper for klubben og også tidligere styremedlem i KFK. I VIF har han vært både styreleder i VIF fotball, i aksjonærenes styre og senere i Vålerengen Idretsforening. Nå er han trener for et av VIFs aldersbestemte lag samt nestleder i VIFs breddeutvalg.  Han vil bidra når det gjelder klubb og tilhørighet samt ha noe fokus på VIF sine samfunnsprosjekt.

Morten Grødahl tidligere styreleder i VIF og tisliigere styremedlem i KFK vil delta.