Lørdag var det åpningscup for guttelag på Nordlandet.

Meningen var å stille to lag men når vi telte opp antall spillere så ble det til at vi kun stilte vårt andrelag. Mange guttespillere har flust opp med kretssamlinger, regionssamelinger og NM spill for tiden.

Andrelaget skulle møte andrelagene til Frei og Dahle/Nordlandet, med to kamper mot begge lagene.

Turneringen ble en suksess for våre gutter. Det var potte tett bak, kun et innsluppet mål på fire kamper viser at vi defensivt gjorde jobben og når det også satt glitrende framover så ble fasiten tre vunnet kamper og en uavgjort.De to første kampene var mot Dahle/Nordladet.

I begge kampene førte vi kampen, og hadde flest sjanser. I begge kampene var det Ole Kjartan Smeby som avgjorde. Det andre med en perle av et mål hvor han mottar ballen på 18 meter på brystkassen, demper ballen ned på venstrefoten og feier ballen i nettet. Et mål verdig en storskårer.

I første kampen mot Frei ble det langt jevnere. Frei hadde et vist grep på kampen og det var ikke unaturlig at de tok ledelsen.

Utover andre omgangen overtar vi fullstendig, presser de bakover og til slutt er det igjen vår storskårer Ole som utlikner.

I siste kamp mot Frei var det klart at vi ville vinne seriespillet med et uavgjort resultat. Vi la oss ikke bakpå av den grunn. Vi presset på, skapte mange sjanser men deres keeper hadde flere gode redninger og fortsatt 0-0 ved pause. I andre omgang satte vi inn en rekke spillere og presset fortsatte. Med den forskjellen at vi denne gangen satte tre av de i mål. Et  av Ole Kjartan Smeby, et av Felix Hjemgård og et ved Nicolay Weiseth Frantzen.

Disse spilte for vårt guttelag:  David Halvorsen, Adrian Grønseth, Robin Stokke, Thies Hermann, Trym Løkken, Magnus Grønseth, Emil Dahle, Kristoffer Solli, Joacim Torset Wullum, Vegard Grønseth, Fredrik Neergård, Carl Holm, Felix Hjemgård, Adrian Olsen, Jonas Finnseth og Ole Kjartan Smeby. I siste kamp deltok også Mathias Bunes og Nicolay Weiseth Frantzen.

I denne turneringen så må vi selvfølgelig trekke frem Ole som puttet i alle kampene. Det var også imponerende å se Fredrik Neergård som er ny fra Frei. Han dirigerte midtbanen på en glimrende måte. Ellers skryt til hele laget.

Fredrik Neergård som kom fra Frei var en av våre beste spillere

Fredrik Neergård som kom fra Frei var en av våre beste spillere, foto Oda Hermann

Stopperne Kristoffer Solli og Joacim Wullum med ryddegutt Vegar Grønset foran er en av hovedgrunnene til bare et baklengsmål i åpningscupen. Foto Oda Hermann.

gutte2åpningscup